Hjälp oss bygga vårt framtida kloster! Klicka här: 

byggprojekt

Hjälp oss bygga vårt framtida kloster! 
 

varför behöver vi bygga?

•  Vi behöver ett kapell för oss systrar – när det finns tre gäster flyttar systrarna ut till sakristian för att andra ska få plats -kapellet behövs också för att gäster, besökare och grupper som kommer för att be ska få plats att sitta utan att behöva vara precis inför/på den andre; få lite vidd omkring sig i sina bönestunder.
•  Skolan är gammal, behövs antingen rivas eller få en genomgrundlig ombyggnation. Ombyggnation kostar mer än att riva. Skolan har kallstått i många år, el och avlopps system måste göras om. Golven är iskalla.
•  Fönsterkarmar i systrarnas hus är ruttnade, en hel del fönster är spruckna. därav mycket drag, ingen isolering förutom sågspån i väggarna. Huset håller inte värmen. Mycket kalla golv.
•  Bottenvåningen i skolan är inte möjlig att använda förutom till temporär verkstad. Ändå tar den upp hälften eller mer, av värmen som är på för de två gäst-lägenheterna.
•  De mesta av våra pengar går för el räkningar, och för att ständigt fixa problem med husen, läckor etc.…
•  Rören är gamla järnrör och har blivit mindre i omfånget då det bildas rost i dem.
•  Listan kan fortsätta…

vårt nya kloster

Det är tänkt att bygga klostret i trä, starkt isolerat då det blir riktigt kallt här på vintrarna som börjar tidigt och fortsätter länge då våren kommer sent.
En vän till klostret, arkitekten Philip Dinkel, har hjälpt oss med ritningar etc. så att det inte bara ska vara vackert men också funktionellt för dessa breddgrader.
Kapellet ska byggas i förmån för den extraordinarie liturgin.

Tack så mycket för Din bön och Din finansiella hjälp!

Bankgiro: 5470-1404
Clearing: 82644

Iban: SE15 8000 0826 440632110243
Bic: SWEDSESS

Swish: 123 200 1774

 

stjosefskloster@gmail.com